Konferenssiterveiset Lontoosta

oxford_street
Vilkas Oxford Street

Lukivauva-tutkimus on edennyt vaiheeseen, jossa ensimmäisiä alustavia tuloksia on päästy esittelemään kansainväliselle tiedeyhteisölle.

Tutkijatohtori Paula Virtala ja tohtorikoulutettava Anja Thiede osallistuivat elokuussa Lontoossa järjestettyyn kielen aivotutkimuksen konferenssiin. Ohessa tunnelmakuvia matkalta. Jopa sää suosi matkalaisia!

Kansainväliseen konferenssiin osallistui noin neljäsataa tutkijaa ympäri maailman. Kolmepäiväisen tapahtuman luentojen ja posteriesitysten teemoina olivat mm. kielen aivoperusta, lasten kielen kehitys ja lukemaan oppiminen, kaksikielisyys sekä kielihäiriöt aivoinfarkteissa ja etenevissä muistisairauksissa. Paula ja Anja esittelivät posterein vastasyntyneiden ja puolivuotiaiden vauvojen aivovasteita puheääniin ja perinnöllisen lukivaikeusriskin vaikutusta vasteisiin.

poster_session
Anja esittelee posteriaan muille konferenssikävijöille

Vauvojen aivotutkimus oli monelle konferenssikävijälle todella mielenkiintoinen ja poikkeuksellinen aihe, ja tutkimushanke ja sen ensimmäiset tulokset saivat paljon huomiota. Kunhan aineiston analysointi etenee ja loputkin ”lukivauvat” syntyvät tulevan syksyn ja talven aikana, lopullisempia tuloksia päästään esittelemään myös tiedejulkaisuissa ja täällä koti-Suomessa. Emme malta odottaa!

thames
Paula ja Anja aurinkoisen Thames-joen rannalla.

Konferenssista ja kielen neurobiologisen perustan tutkimuksesta kiinnostuneiden kannattaa käydä tutkimassa Society for the Neurobiology of Language nettisivuja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s