Jyväskylän mittauspisteen tilanne muuttuu 1.9.2016 alkaen

IMG_7144_nimiSyksyn 2016 aikana Jyväskylän yliopistolla jatketaan EEG-tutkimuksia, mutta 1.9.2016 alkaen Jyväskylässä osallistuneiden perheiden seurantatutkimus on kevennettyä.

Elokuusta 2016 lähtien Lukivauva-hankkeeseen Jyväskylässä kuuluu vastasyntyneen EEG-tutkimus ja osalla puolivuotiaan EEG-tutkimus. Näiden yhteydessä vanhemmilta ja vauvalta otetaan geeninäytteet ja vanhemmille annetaan täytettäväksi kyselylomakkeita normaaliin tapaan. Myös vanhempien lukitestauksia tehdään Jyväskylän yliopiston tiloissa normaaliin tapaan läpi koko syksyn.

Jyväskylässä tehtäviin tutkimuksiin EI kuitenkaan kuulu osalle perheistä kotiin annettavaa äänimateriaalia, eikä seuranta kaikkien osalta ulotu kouluikään saakka. Syyskuusta alkaen tutkimukseen osallistuminen Jyväskylässä ei siis vaadi perheeltä yhtä paljon aikaa tai sitoutumista.

Lukivauva-hankkeeseen kokonaisuudessaan voi osallistua normaaliin tapaan edelleen pääkaupunkiseudulla. Tätä varten perheen tulee matkustaa Espooseen Jorvin sairaalaan ensimmäiseen EEG-tutkimukseen vauvan ollessa alle kahden viikon ikäinen. Korvaamme halutessanne matkakulut 150 euroon saakka. Vanhempien lukitestejä lukuun ottamatta kaikki tutkimusvaiheet sijoittuvat pääkaupunkiseudulle.

Perheiden tehdessä valintaa Jyväskylän ja Jorvin tutkimuspisteiden välillä muistattehan että äänimateriaalin saa myös Jorvissa käyneistä perheistä vain osa.

Jos teillä on mittauspistemuutoksista kysymyksiä, ottakaa yhteyttä tutkimusavustaja Sanna Talolaan (sanna-kaisa.talola@helsinki.fi, 040-572 6687).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s