Aikuistutkimus etsii osallistujia!

Lukivauva-hankkeen yhteydessä tutkitaan vauvojen lisäksi aikuisia. Lue alla oleva tiedote, ja osallistu lähettämällä tietosi sähköpostitse tutkimusavustajille!

© Veikko Somerpuro

Etsimme koehenkilöitä lukivaikeuden aivotutkimukseen Helsinkiin! Erityisesti etsimme koehenkilöitä, joilla on lukivaikeus, mutta myös ilman lukivaikeutta voi ilmottautua koehenkilöksi. Tutkimukseen osallistumisesta saa tulosteet aivojen rakenteellisista magneettikuvista, palautteen tehdyistä tutkimuksista sekä kulttuuri-liikuntaselteleitä tai elokuvalippuja noin 10€ arvosta jokaista käytettyä tuntia kohden.

Alla on vielä tutkimuksemme pähkinänkuoressa.

Mitä tutkimme?
Mittaamme sähkömagneettisia aivovasteita, jotka syntyvät koehenkilön suorittaessa kuulonvaraista ja näönvaraista tehtävää. Tehtävässä koehenkilö katsoo elokuvaa, näkee sanoja tai symboleja, tai kuuntelee puhetta. Lisäksi otetaan verinäyte geenitutkimusta varten. Toisella kerralla koehenkilö osallistuu neuropsykologisiin testeihin, joissa selvitetään luku- ja kirjoitustaitoja, kielellisiä ja näönvaraisia päättelytaitoja ja muistitoimintoja. Osa koehenkilöistä voi halutessaan osallistua vapaaehtoisesti erikseen tehtävään aivojen rakenteelliseen magneettikuvaukseen.
Tutkimukseemme osallistuu terveitä aikuisia, joista osalla on lukihäiriö ja osalla ei. Tutkimuksemme antaa uutta tietoa lukihäiriöstä ja auttaa kehittämään lukihäiriön kuntoutusmuotoja. Tutkimuksen menetelmät ovat täysin vaarattomia.

Tutkimuksen kesto ja kulku
Tutkimus kestää valmisteluineen korkeintaan 3 tuntia (aivotutkimusosuus) ja 2 tuntia (neuropsykologiset testit). Vapaaehtoinen aivojen rakenteellinen magneettikuvaus kestää valmisteluineen korkeintaan 0,5 tuntia. Ensiksi suoritetaan neuropsykologiset testit, joiden jälkeen suoritetaan aivotutkimusosuus ja mahdollinen aivojen rakenteellinen magneettikuvaus.

Vastaamme mielellämme kaikkiin tutkimusta koskeviin kysymyksiin. Ensisijaisesti pyydämme yhteydenottoja sähköpostin välityksellä.

Ystävällisin terveisin,
Anja Thiede, tohtorikoulutettava,
Peter Palo-oja ja Oona Kantele, tutkimusavustajat
Käyttäytymistieteiden laitos, Helsingin yliopisto
sposti: peter.palo-oja@helsinki.fi tai anja.thiede@helsinki.fi
puh. 02-94129523 (Peter Palo-oja)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s